Descriere Endodontie

Endodontia este o ramura a stomatologiei care se ocupa cu tratarea canalului radicular (tratament cunoscut popular sub denumirea de "omorarea nervului"). Termenul "endodontie" provine din limba greaca, si s-a format prin alaturarea a doua cuvinte "endo" - ce se traduce prin inauntru si "dontia" - ce reprezinta dinte. Deci endodontia consta in tratamentul afectiunilor din interiorul dintelui. Endodontia este specialitatea medicinii dentare care se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea si tratamentul patologiei pulpare.

Endodontie descriere

Prin pulpa dentara, cunoscuta in limbajul popular drept "nervul dintelui", este un tesut situat in interiorul dintelui si este alcatuita din nervi, vase de sange si tesuturi.

Pulpa este compusa din doua parti:

pulpa coronara care se gaseste intr-un spatiu, numit camera pulpara si pulpa radiculara pe care o gasim in canalele radiculare.

Acest tesut prezinta are un rol triplu: formativ, nutritiv si senzorial.

Pulpa dintelui este protejata de factorii nocivi prin intermediul celor trei straturi ce o inconjoara si anume: smaltul, dentina si cementul. In cazul in care unul dintre aceste straturi protectoare este afectat pana la nivelul de perforare, de catre o leziunea carioasa sau in urma unui traumatism dentar, microbii din saliva pot sa infecteze pulpa dintelui, mai intai pe cea coronara, dupa care si pe cea radiculara. Acest proces patologic este generator de dureri deosebit de importante ca urmare a inflamatiei pulpare si iritarii excesive a tesuturilor vii din jurul radacinii dintelui.
Endodontia se ocupa cu tratamentul cariei complicate, cand bacteriile prezente in procesul carios au infectat pulpa dentara si, intr-un stadiu mai avansat, parodontiul apical. Ne imaginam ca anumitor persoane le este foarte greu sa vina la stomatolog atunci cand au problema din cauza fricii. Prefera sa ramana cu durerea decat sa faca o vizita la stomatolog. Aici intervenim noi, o echipa tanara de profesionisti care te putem ajuta sa scapi de probleme fara durere. Daca, de exemplu, ai o problema cu dantura si solutia ar fi endodontia atunci noi te asteptam intr-un cadru primitor pentru a rezolva problema dvs. Amanarea unor probleme de natura dentara pot avea repercursiuni asupra intregului organism! Noi suntem aici pentru tine!

Tratament Descriere Definitie endodontie Endodontie. Probleme endodontie
 
 

Specialistii nostrii

Dr. Cristina Marinescu
Dr. Cristina Marinescu

medic stomatolog Mobil: 0722.409.504

Asis. Petruta Tanase
Asis. Petruta Tanase

Pentru programari Mobil: 0726.208.692

Dr. Andreea Plesnicute
Dr. Andreea Plesnicute

medic stomatolog Mobil: 0723.655.538

 
 

Ce spun clientii nostrii

 Domnule doctor dentist,va multumesc pentru,,arta dentara"desavarsita pe care ati dovedit-o in ceea ce ma priveste.Acum pot rade din nou si,mai ales,pot manca fara probleme.Toti ai mei din New York au apreciat la superlativ rezultatul muncii unui excelent dentist din Bucuresti,acela fiind,evident,medicul Ion Dragnea.Este posibil ca si fiica mea ,Olivia,sa aiba nevoie de ajutorul dumneavoastra,la anul.Va doresc toate cele bune!cu multumiri prof.Mariana Terra  

prof.Mariana Terra
 
 

Orarul Cabinetului

  •  Luni : 9:00 - 20:00
  •  Marti : 9:00 - 20:00
  •  Miercuri : 9:00 - 20:00
  •  Joi : 9:00 - 20:00
  •  Vineri : 9:00 - 20:00
  •  Sambata : 9:00 - 13:00
  •  Duminica : inchis

Contactati-ne!

 

0723642549
0726208692
0723655538